Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Po­liit­ti­nen vas­tak­kain­aset­te­lu pahenee velan kasvun myötä

"Vastakkainasettelun aika on ohi", julisti Sauli Niinistö 2005 presidentinvaaleissa. Sloganilla viitattiin presidentti Tarja Haloseen jonkinlaisena vanhan vasemmisto–oikeisto-linjan edustajana ja vihjattiin ikiaikaisen pääoman ja työvoiman jännitteen jääneen historiaan. Halonen voitti vaalit ja sittemmin selvisi, että Niinistö oli väärässä. Vastakkainasettelun aika ei ollut ohi, eikä se ole sitä vieläkään. Kansa ja sen valitsemat päättäjät ovat kahtiajakautuneempia kuin ehkä koskaan sitten kansalaissodan.

Vasemmisto–oikeisto-jako näkyy parhaiten suhtautumisessa talouspolitiikkaan. Hieman kärjistäen voidaan sanoa, että vasemmalla ei pelätä velaksi elämistä, kun taas oikealla sitä kammoksutaan.

Tuorein todiste jaosta on Kansalaisuuden kuilut ja kuplat-tutkimus, missä kysyttiin kansan mielipidettä valtion kroonistuvaan velkaantumiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.