Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Po­lii­si­hal­li­tus kumosi oi­keus­asia­mie­hen moit­ti­man oh­jaus­kir­jeen – linjaus saat­toi ­vaa­ran­taa hoidon tar­pees­sa olevien ja si­vul­lis­ten hen­ki­löi­den ter­veyt­tä

Eduskunnan oikeusasiamies antoi perjantaina Poliisihallitukselle huomautuksen mielenterveyslain mukaista poliisin virka-apua koskevasta ohjauskirjeestä. Oikeusasiamiehen mukana kirje on osin lainvastainen ja osin virheellinen.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen katsoi moitteissaan, että ohjaava kirje on voinut vakavasti vaarantaa mielenterveyslain mukaisen hoidon tarpeessa olevien henkilöiden ja sivullisten henkilöiden terveyttä ja turvallisuutta sekä muita perusoikeuksia. Hän antoi Poliisihallitukselle syyskuun loppuun asti aikaa vastata moitteisiin ja ryhtyä toimenpiteisiin.

Perjantai-iltapäivänä Poliisihallitus kertoi saaneensa huomautuksen ja ryhtyneensä välittömästi toimiin asian suhteen. Poliisitarkastaja Marja Kiiski kertoo, että tammikuussa annettu ohjauskirje on päätetty kumota.

– Saamamme vakavat moitteet ovat poikkeukselliset, ja ne otetaan vakavasti myös poliisin hallinnossa. Olemme ryhtyneet välittömästi toimenpiteisiin. Olemme tänään ilmoittaneet poliisiyksiköille, että kyseinen kirje kumotaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.