Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Poliisi valvoo tur­va­vöi­den ja kän­ny­köi­den käyttöä lii­ken­tees­sä te­hos­te­tus­ti – tur­va­vyön käyt­tä­mät­tä jät­tä­mi­nen voi maksaa 70 euroa tai ih­mis­hen­gen

-
Kuva: Ville-Veikko Heinonen/Liikenneturva

Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti esimerkiksi turvavöiden ja kännyköiden käyttöä liikenteessä. Tehovalvonta kestää maanantaista perjantaihin.

Toissa vuonna tapahtuneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuolleista 65 ei poliisin tiedotteen mukaan käyttänyt turvavyötä. Heistä noin puolet olisi voinut pelastua turvavyötä käyttäen.

– Turvavyön käyttö on ilmaista, mutta sen käyttämättä jättäminen maksaa 70 euroa tai pahimmassa tapauksessa oman tai toisen ihmisen hengen, muistuttaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Turvalaitteiden käytön lisäksi poliisi valvoo kuskien tarkkaamattomuutta eli huomion keskittymistä muuhun kuin ajamiseen. Tämä tarkoittaa kännykän tai muun teknisen laitteen käyttöä siten, että se haittaa tai vaarantaa ajamista. Laitetta ei saa myöskään käyttää kädessä pitäen.