Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Po­lii­si: Seit­se­män res­cue-koi­raa kuoli kul­je­tuk­ses­sa lai­vas­sa mat­kal­la Hel­sin­kiin – auton il­mas­toin­ti oli puut­teel­li­nen

Lastina oli 32 koiraa, joista seitsemän oli kuollut matkan aikana. Lisäksi kolme koirista oli niin huonossa kunnossa, että ne jouduttiin lopettamaan.

Tallinnan-laivalla oli tullut Helsingin satamaan eläinkuljetus viime lauantaina. Lastina oli 32 koiraa, joista seitsemän oli kuollut matkan aikana.

Poliisi epäilee, että yli kaksikymppinen mies kuljetti Suomeen lukuisia koiria huonoissa olosuhteissa. Poliisi tutkii tapausta törkeänä eläinsuojelurikoksena.

– Epäilty toi koirat Suomeen pienessä kuljetusyhtiön kuorma-autossa, joka ei ole tarkoitettu eläinten kuljettamiseen. Auton ilmastointi oli puutteellinen, ja tämänhetkisen tiedon mukaan olosuhteet eivät muutenkaan olleet sopivat eläinten kuljettamiseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth tiedotteessa.

Elossa olevat koirat vietiin eläinsairaalaan.

Kolme koirista oli niin huonossa kunnossa, että ne jouduttiin lopettamaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.