Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Poliisi ottanut kiinni Juha Val­jak­ka­la­na­kin tun­ne­tun Nikita Ber­genst­rö­min, oli pois­tu­nut luvatta Keravan van­ki­las­ta

Poliisi otti Bergenströmin kiinni Helsingin Mellunmäestä.

Poliisi on ottanut kiinni Juha Valjakkalanakin tunnetun Nikita Bergenströmin. Kolmesta murhasta tuomittu entinen elinkautisvanki Bergenström oli aiemmin poistunut luvatta Keravan vankilasta.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä tiistaina alkuillasta ottaneensa Bergenströmin kiinni iltapäivällä Helsingin Mellunmäestä yleisövihjeen perusteella. Poliisin mukaan Bergenströmin kiinniotto sujui rauhallisesti ja hänet on toimitettu lähimpään vankilaan eli Helsingin vankilaan Sörnäisiin.

Ilta-Sanomien mukaan Bergenströmin karkaaminen oli havaittu tiistaina, ja Bergenström on lehden mukaan ollut avovankilassa. Vankila ei ole kertonut tarkemmin, millaiset olivat olosuhteet, joissa Bergenström luvatta poistui.

Karannut vankilasta aiemminkin

Bergenström tuomittiin 1980-luvun lopussa kolmesta murhasta Ruotsin Åmselessa.

Hän vapautui elinkautisesta vankeudesta vuonna 2009, mutta on saanut sittemmin useita lievempiä rikostuomioita. Bergenström on myös aiemmin karannut vankilasta. Muun muassa vuonna 2015 hän oli karkuteillä kuukauden päivät Jokelan vankilasta, kunnes poliisi löysi hänet Helsingin Kalliosta kerrostalon ullakolta.