Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Po­lii­si: Ke­mi­läi­sel­lä ker­ros­ta­lo­alueel­la am­mut­tiin hau­li­kol­la ilmaan kes­kel­lä päivää

Kemissä Tapaninkadulla sijaitsevan kerrostalon pihassa ammuttiin haulikolla ilmaan lauantaina puolen päivän aikaan, tiedottaa poliisi.

Ampujaksi epäilty henkilö poistui paikalta autolla.

Paikalle hälytettiin useita poliisipartioita. Poliisit löysivät tapahtumapaikalta haulikon patruunan välitulpan.

Epäilyä ampujaa, autoa tai haulikkoa ei ole löytynyt, vaikka poliisi kertoo tehneensä laajoja etsintöjä. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikoksena.

Poliisia paennut päätyi ojaan

Poliisi tiedottaa myös toisesta Kemissä viikonloppuna olleesta poliisitehtävästä.

Normaalia partiointia tehnyt poliisipartio päätti tarkistaa Sauvonväylällä vastaan tulleen autoilijan ajokunnon. Partio kääntyi auton perään, mutta se kiihdytti karkuun.

Auto suistui ojaan Huoltajankadun ja Autoilijantien risteyksessä. Partion mennessä auton luokse kuljettajan paikka oli tyhjä ja autossa oli kaksi miestä kyydissä.

Molemmat miehet vietiin verikokeeseen ja toimitettiin putkaan jatkotutkimuksia varten. Toinen mies vastusti kiinniottoa, ja hänet jouduttiin raudoittamaan.

Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja haitantekona virkamiehelle.