Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Po­lii­si: Kah­dek­san ihmistä kuoli kir­kos­sa ta­pah­tu­nees­sa am­pu­mi­ses­sa Ham­pu­ris­sa, kuol­lei­den jou­kos­sa epäilty ampuja

Bildin mukaan ampuminen tapahtui Jehovan todistajien valtakunnansalissa.

Hampuri
Useita on kuollut ja loukkaantunut Saksassa Hampurissa tapahtuneessa ammuskelussa.
Useita on kuollut ja loukkaantunut Saksassa Hampurissa tapahtuneessa ammuskelussa.
Kuva: NEWS5

Saksassa tapahtuneessa joukkoampumisessa on kuollut kahdeksan ihmistä, vahvistaa poliisi. Kuolleiden joukossa on epäilty ampuja.

Poliisin mukaan useita muita ihmisiä haavoittui, osa heistä vakavasti. Saksan media on kertonut aikaisemmin, että vakavasti haavoittuneita olisi kahdeksan.

Ampuminen tapahtui Hampurissa Jehovan todistajien valtakunnansalissa eilisiltana. Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Hamburger Abendblatt -lehden mukaan tapahtumapaikalta selviytyi 17 ihmistä turvaan fyysisesti vahingoittumatta.

Tarkka tapahtumapaikka on saksalaislehti Bildin mukaan Grossborstelin kaupunginosassa Deelboege-kadulla sijaitseva Jehovan todistajien valtakunnansali. Saksassa on noin 175 000 Jehovan todistajaa, joista 3 800 asuu Hampurissa.

Poliisi oli varoittanut ihmisiä katastrofitilanteisiin tarkoitetulla puhelinsovelluksella. Ihmiset määrättiin pysymään sisätiloissa ja lisäksi välttämään ampumapaikkaa ja sen lähialueita. Poliisi eristi ampumapaikan lähikadut.

Saksassa tehty viime vuosina useita terrori-iskuja

Saksassa on viime vuosina tehty useita terrori-iskuja, joiden tekijät ovat olleet jihadisteja ja äärioikeistolaisia.

Yksi tuhoisimmista iskuista tapahtui Berliinin joulumarkkinoilla 2016, kun islamistiterroristi ajoi rekalla keskelle torialuetta ja 12 ihmistä sai surmansa. Tekijä oli tunisialainen mies, jonka turvapaikkahakemus oli hylätty. Hän oli terroristijärjestö Isisin kannattaja.

Sisäministeriön mukaan Saksassa on vaarallisiksi luokiteltujen islamistien määrä kasvanut vuosina 2013–2021 yhteensä 615:een.

Myös äärioikeistolaiset ovat tehneet Saksassa useita väkivaltaisia iskuja viime vuosina. Se on nostanut syytöksiä Saksan hallitusta kohtaan, ettei se ole tehnyt tarpeeksi kitkeäkseen uusnatsien väkivaltaa.

Helmikuussa 2020 äärioikeistolainen ampui 10 ihmistä ja haavoitti viittä Hanaun kaupungissa. 2019 kaksi ihmistä kuoli Hallessa, kun uusnatsit yrittivät hyökätä synagogaan juutalaisten suurena pyhäpäivänä jom kippurina.