Juuri nyt: Ro­va­nie­mi reagoi jäl­ji­tys­ruuh­kaan: Koulu- ja päi­vä­ko­ti­al­tis­tuk­sis­ta ei enää ka­ran­tee­ne­ja, ko­ti­tes­te­jä suo­si­tel­laan

Kysyimme: Heikki Autto lait­tai­si Ro­va­nie­men si­joi­tus­va­ral­li­suu­den Lapin kor­kea­kou­lu­kon­ser­niin – ky­syim­me Ro­va­nie­men kan­sa­ne­dus­ta­ja-val­tuu­te­tuil­ta kom­ment­tia Ro­va­nie­men si­joi­tus­sot­kus­ta

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Poliisi jäl­jit­tää haa­voit­tu­nut­ta karhua Kuu­sa­mos­sa – vältä liik­ku­mis­ta alueel­la!

Poliisi tiedottaa, että Kuusamon Kuntivaaran alueella liikkuu haavoittunut karhu. Virkavalta sanoo tiedotteessaan, että ylimääräistä liikkumista alueella on syytä välttää.

Poliisi jäljittää karhua ja lupaa tiedottaa tilanteen etenemisestä.

Karhu haavoittui maanantai-iltana luvallisen metsästyksen yhteydessä.

– Maanantai-iltana noin kello 17 aikaan tuli tieto. Metsästäjät ilmoittivat heti tapahtuneesta. Pyysimme ensin selvittämään, että on varmasti sattunut, eikä kyseessä ole ohilaukaus. Eilisillan aikana saatiin varmistettua, että haavoittaminen on todella tapahtunut, puusta oli löytynyt verta, kertoo ylikonstaapeli Mauri Liikanen Pudasjärven poliisista.

Haavoittunutta karhua alettiin jäljittää maanantaina. Metsästäjät olivat lähettäneet oman koiransa karhun perään, ja kaikkiaan karhua jäljitettiin 20 hengen voimin, kunnes pimeys alkoi haitata liikaa. Tiistaina jäljitystä on jatkettu yhdessä poliisin, Rajavartiolaitoksen ja Suuriistavirka-avun (SRVA) voimin.

–SRVA-toimihenkilö vahvisti juuri, että karhu pyörii Kuntivaarassa sijaitsevien kuvauskojujen läheisyydessä, Liikanen kertoi noin kello 10.30.

Tapauksessa ei epäillä rikosta.

Haavoittunut karhu voi käyttäytyä arvaamattomasti. Suurpedot.fi-palvelussa korostetaan, että haavoittunut karhu on aina vaarallinen.

Palvelussa neuvotaan, että jos kohtaa uhkaavasti käyttäytyvän karhun, siitä on syytä ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen

Päivitetty kello 10.42: Lisätty Suurpedot.fi-palvelun neuvo.

Päivitetty kello 10.55: Lisätty Mauri Liikasen kertomat tiedot.