Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Koronarajoitukset: Ro­va­nie­mi ki­ris­tää ra­joi­tuk­sia ja ohjaa ko­ronapas­sin käyt­töön – ylä­kou­lu­lai­sil­le mas­ki­suo­si­tus

Tilaajille

Poika ja tyttö vaih­ta­vat kehoa – lajinsa suurin me­nes­tys

Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna hän herää menevän nuorukaisen Takin kehossa. Samalla Taki herää suloisena Mitsuhana.
Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna hän herää menevän nuorukaisen Takin kehossa. Samalla Taki herää suloisena Mitsuhana.
Kuva: Cinema Mondo

Your Name

Yle Teema & Fem klo 22.15

Maaseudulla asuva tyttö nimeltä Mitsuha ja tokiolainen lukiolaispoika Taki eivät tunne toisiaan, mutta heräävät eräänä kauniina päivänä toistensa kropasta. Muutos ei kuitenkaan ole pysyvää, ja muistikuvatkin pyyhkiytyvät pois. Jokin kosminen yhteys jää kuitenkin Mitsuhassa ja Takissa jomottamaan. Makoto Shinkain japanilainen animaatioelokuva pohtii minuutta, sukupuolta, perhettä ja sielun mahdollisuutta niin kiehtovasti, että siitä tuli lajissaan kaikkien aikojen menestynein tapaus maailmalla. Kaiho ja unimaisen kauniit kuvat taisivat myös auttaa asiaa. Ensiesitys. (Japani 2016)

Miehen kunnia

TV1 klo 13.15

Tarina, jossa joku ottaa nimiinsä toisen kirjoittaman romaanin on tuttu ja moneen kertaan kerrottu. Tuoreena tapauksena tulee mieleen Aleksi Salmenperän mainio Tyhjiö (2018). Ilmari Unhon melodraamassa käy samoin.