Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Poh­joi­ses­ta huo­leh­ti­mi­nen koko maan etu

Vihreän aluepolitiikan lähtökohtana ovat elinvoimaiset alueet, jotka pystyvät tarjoamaan asukkailleen työtä ja toimivat peruspalvelut. Työpaikkojen säilyttämisen ja uusien mahdollisuuksien luomiseksi tarvitsemme korkealaatuista koulutusta ja osaamista eri puolilla Suomea.

Koulutuksen tehtävänä on sekä tukea paikallisia vahvuuksia että edesauttaa uusien menestystekijöiden löytämistä. Näin turvaamme osaavan työvoiman saantia sekä pidämme maaseudun elävänä ja elinvoimaisena.

Venäjälle suuntautuvan viennin romahtaminen ja venäläisten matkailun väheneminen vaikuttavat voimakkaasti Itä-Suomeen. Iloitsemme hallituksen budjettiriihessä päätetystä Itä-Suomi-paketista ja erityisesti panostuksista alueen saavutettavuuteen ja osaamiseen. Keskeisiä päätöksiä olivat muun muassa panostukset raideliikenteeseen, koulutukseen, matkailuun, nuorisotoimintaan sekä pk-yritysten kehittämiseen.

Osaavan työvoiman saaminen on merkittävä haaste Pohjois- ja Itä-Suomeen suuntautuvien investointien ja yrittämisen kannalta. Voimme parhaiten vastata osaajapulaan, muuta maata heikompaan sosioekonomiseen tilanteeseen, alhaisempaan koulutustasoon ja kasvaneisiin terveyseroihin kohdentamalla resursseja sinne, missä näitä haasteita kohdataan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.