Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Poh­jois-La­pin al­ku­vii­kon läm­pö­ti­lat olivat ajan­koh­taan nähden poik­keuk­sel­li­sen kor­kei­ta – Uts­joel­la mi­tat­tiin Suomen läm­pö­hui­put maa­nan­tai­na ja tiis­tai­na

Pohjois-Lapin lämpöennätykset jatkuivat tiistaina, jolloin Utsjoen Nuorgamissa mitattiin koko Suomen päivän lämpöhuippu, 17,5 astetta. Maanantaina Suomen korkein yksittäinen astelukema mitattiin Utsjoen Kevon-mittauspisteellä, jossa lämpötila oli tuolloin 18,2 astetta.

Tiistaina päivän kakkoslukema löytyi niin ikään Lapista. Salla jäi Nuorgamista asteen verran, kun mittariin kirjattiin 16,5 asteen lämpötila. Kevolla mitattiin tiistaina 16,4 astetta.

Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine kertoo, että Nuorgamin lämpölukema on ollut selkeästi muuta Suomea korkeampi.

– Etelä- ja Keski-Suomessa on jääty monta astetta pienempiin lukemiin. Siellä on ollut matalaa sumupilveä ja lämpötilat ovat olleet laajoilla alueilla 10–14 astetta.

Neljä astetta lämpimämpää kuin aiemmin

Utsjoen alkuviikon lämpölukemat ovat vuodenaikaan nähden vähintäänkin erikoisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.