Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pk-yrit­tä­jät an­sait­se­vat huokeat osin­kon­sa

Kansa on ilmaissut tahtonsa – suomalaiset haluavat tasapainottaa julkisen talouden ja vaativat terveen julkistalouden saavuttamiseksi toimenpiteitä seuraavalta hallitukselta. Puolueet ovat heränneet vastaamaan kansalaisten tahtoon tarjoamalla erilaisia ratkaisuja tulojen ja menojen tasapainottamiseksi.

”Verotuksen porsaanreikien tilkitsemisenä” jotkut ovat jopa esittäneet, että pörssiin listaamattomista yrityksistä ei enää saisi maksaa niiden omistajille kohtuullisemmin verotettua osinkoa.

Toki niin on, että osinkojen verotus on pääsääntöisesti kevyempää silloin, kun yritys ei ole pörssiyhtiö. Osinkoverohuojennus on koskettanut pääasiallisesti pienten ja keskisuurten yritysten omistajia, ahkeria suomalaisia yrittäjiä. Jos taas osakkeenomistaja saa osinkoja isosta pörssiyhtiöstä, veroa on maksanut osingoista enemmän.

On täysin järkeenkäypää, että omasta yrityksestä saadut osingot ovat verotuksessa edullisempia kuin pörssiyhtiöstä saadut osingot.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.