kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Piz­za­uu­nis­sa val­mis­tuu aito ita­lia­lai­nen pizza, mutta voi sillä val­mis­taa paljon muu­ta­kin kuten pa­ta-ate­riat, leivät ja lei­von­nai­set

Kokkolalainen Samir Ressam saa valmistettua halutessaan kaikki ruokansa mökin kesäkeittiön pizzauunissa. Entisen pitsayrittäjän erikoisuus ovat aidot, pizzauunissa valmistuvat italialaiset pizzat.

Alavetelissä sijaitsevan Samir Ressamin kesämökin kesäkeittiöstä kantautuva ruoantuoksu saa ohikulkijoilla veden kielelle. Ressamin pizzauunissa valmistuvat niin pata-ateriat, pizzat, leivät kuin leivonnaisetkin. Ammatikseenkin kokkina työskentelevä Ressam kertoo valmistavansa perheelleen ruokaa joka päivä, eikä pesäeroa keittiöön ole tarvetta tehdä lomallakaan.

– Ruoanlaitto on minulla veressä. Ei mene päivääkään, etten kokkaisi. Jos olemme vaimoni kanssa olleet lomalla ulkomailla viikon tai kaksi, olen käynyt sielläkin ravintoloiden keittiöissä kysymässä, voisinko olla avuksi. Kokkaaminen on minulle asia, jota on pakko saada tehdä, hän kertoo.