Tilaajille

Pitsan päällä maistuu kaali, fenkoli ja ke­sä­kur­pit­sa – Nappaa tästä re­sep­tit kevyeen ke­sä­pit­saan

Loppukesän sadonkorjuupitsoihin poimitaan maut kasviksista: Kaalia homejuuston kanssa, fenkolia lohen pariksi ja kesäkurpitsaa tulisen raakamakkaran kevennykseksi. Pitsan voi hyvin paistaa myös grillissä pitsakiven päällä.


Kesäkurpitsa-raaka­makkara­pitsa on tomaattipohjainen pitsa, jolle tulinen makkara antaa voimaa. Jos kaipaat lisää potkua, lorauta pitsan päälle kesän uusista valkosipuleista tehtyä valkosipuliöljyä.
Kesäkurpitsa-raaka­makkara­pitsa on tomaattipohjainen pitsa, jolle tulinen makkara antaa voimaa. Jos kaipaat lisää potkua, lorauta pitsan päälle kesän uusista valkosipuleista tehtyä valkosipuliöljyä.
Kuva: NINA.KARLSSON

Raaka-aineiden laatu ja yksinkertaisuus ovat Italiassa pizzan perusta. Suomalainenkin pitsa pääse lähemmäs italialaista esikuvaansa, kun pitsan päälle leikataan lähituottajan perunaa tai metsästä kerättyjä sieniä. Tuoreet yrtit tulevat omalta pihalta tai parvekkeelta.