Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Koronarajoitukset: Ro­va­nie­mi ki­ris­tää ra­joi­tuk­sia ja ohjaa ko­ronapas­sin käyt­töön – ylä­kou­lu­lai­sil­le mas­ki­suo­si­tus

Tilaajille

Pip­pu­ri­set re­sep­tit tuovat kai­vat­tua vaih­te­lua mar­ras­ar­keen – Tun­nis­tat­ko aidot pip­pu­rit muiden maus­te­kas­vien he­del­mis­tä?

Kun syksy on synkimmillään, tekisi mieli matkustaa niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Onneksi arkeen saa kaivattua pippuria helpomminkin. Näissä resepteissä pippurit näyttelevät pääroolia.

Musta-, viher- ja valkopippuri tuovat kukin ruokaan omanlaisensa maun. Valkopippuri on voimakkain ja viherpippuri miedoin. Mieto rosépippuri ei ole oikeastaan pippuri laisinkaan, mutta sitä voi käyttää viherpippurin tavoin.
Musta-, viher- ja valkopippuri tuovat kukin ruokaan omanlaisensa maun. Valkopippuri on voimakkain ja viherpippuri miedoin. Mieto rosépippuri ei ole oikeastaan pippuri laisinkaan, mutta sitä voi käyttää viherpippurin tavoin.
Kuva: Harri Kuittinen

Sisältä mehukas ja päältä pippurinen pastramilohi on alkuruoka vailla vertaa.

Lohifileestä käytetään vain paksuin keskiosa, mutta älä heitä sivupaloja hukkaan. Voit paistaa ja syödä ne vaikka sitruunaisessa pastassa tai risotossa sillä aikaa, kun pastrami tekeytyy jääkaapissa seuraavaan päivään.