Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pil­ka­taan­ko syr­jä­ky­lä­läi­siä tien­pi­dol­la?

Syrjäkylien asukkailla on yleensä pitkä pinna, mutta kun asiat vaativat, on myös syytä reagoida. Asia koskee Itä-Lapin alueen tienpitoa, ennen kaikkea talviaurausta. Itä-Lapin teidenpito siirtyi kilpailutuksen jälkeen edellissyksynä uudelle urakoitsijalle.

Allekirjoittanut on asunut Raajärven tien varressa kohta 60 vuotta. Yhtenäkään talvena tuona aikana tienpito, ennen kaikkea  talviauraus, ei ole ollut niin heikkoa kun viime- ja tänä talvena.

Kalusto ja muu tekniikka on kehittynyt hurjasti, mutta miksi se ei näy tienpidossa? Onko urakat laskettu niin minimiin, ettei ole varaa toteuttaa urakoitsijoille asetettuja velvoitteita? Vai onko niin, että syrjäkylän asukkaita on kohta niin vähän, että heistä  ei enää kanneta huolta?

Julkiseen tienpitoon on jonkun heti puututtava.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita