Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tilaajille

Piirun verran parempi aa­miai­nen – näillä yk­sin­ker­tai­sen tyy­lik­käil­lä re­sep­teil­lä loihdit pöytään bruns­sin, jolle kehtaa kutsua ka­ve­rei­ta­kin

Viikonloput ja lomat sallivat arkea pehmeämmän startin päivään. Aamiaisella voi unohtaa rutiinit ja käyttää aikaa leppoisaan herkutteluun. Vähemmän on enemmän tässäkin, sillä yksikin tavallisuudesta poikkeava aamiaisleipä ilahduttaa maukkaudellaan.

Kannattaa kokeilla kotona. Tuskin on kokkaajaa, joka ei onnistuisi avokado-munaleipien tekemisessä.
Kannattaa kokeilla kotona. Tuskin on kokkaajaa, joka ei onnistuisi avokado-munaleipien tekemisessä.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Paahtoleipä sujahtaa pussista paahtimeen. Vielä tutut leikkeleet päälle ja perusaamupala on valmis. Ihanaa ja helppoa erityisesti silloin, kun päivän kiireet jo polttelevat. Mutta viikonloppuna ja lomalla tilanne on toinen.

Suomeen on levinnyt brunssibuumi, joka yhdistää aamiaisen ja lounaan leppoisaksi kaveritapaamiseksi runsaana notkuvan ravintolanoutopöydän äärelle. Samanlaisen voi järjestää kotioloissakin – silloin rasitusvammoilta vältytään nyyttäreillä. Lautaselle kertyy uusia makuelämyksiä kuin itsestään, kun kotikokit kantavat omat bravuurinsa pöytään.