Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Tilaajille

Pih­la­jan­mar­jois­ta voi tehdä itse C-vi­ta­mii­ni­pi­toi­sen kas­vo­naa­mion tai kuivata ter­veys­jau­heek­si – marja voi­mis­taa vas­tus­tus­ky­kyä

Villiyrttikouluttaja ja tietokirjailija Raija Kivimetsä kertoo, että pihlajanmarjat ovat vahva C-vitamiinipommi.

Luonnon antimet kuten pihlajanmarjat kiinnostavat, kertoo villiyrttikouluttaja. Niitä voi hyödyntää monin tavoin.
Luonnon antimet kuten pihlajanmarjat kiinnostavat, kertoo villiyrttikouluttaja. Niitä voi hyödyntää monin tavoin.
Kuva: Taneli Kärki

Pihlajanmarjat punertavat jo kutsuvasti, tänä syksynä pihlajissa riittää satoa. Tästä jopa väheksytystäkin marjasta pystyy loihtimaan kotona monenlaista terveellistä herkkua ja hyödyllistä asiaa.

Villiyrttikouluttaja ja tietokirjailija Raija Kivimetsä kertoo, että pihlajanmarjat ovat vahva C-vitamiinipommi. Hän kehottaa maistelemaan pihlajanmarjoja eri puista. Niin voi löytää makean puuyksilön, jonka marjat eivät maistu niin happamilta.