Mainos

Pie­ni­kin lah­joi­tus voi poikia hyvää – ”Tämä on arvokas asia meidän 500 eri­tyis­lap­si­per­heel­lem­me”

Lapin lehtien yritysten ja lukijoiden joulutervehdysten myynnistä koostuva yhteislahjoitus luovutettiin erityislasten toimintaa tukevalle järjestölle eli Erityislasten Omaiset ELO ry:lle. Mitä kaikkea lahjoituksella voidaan saada aikaan?


ELOn aluetyöntekijä Salla Sammela ja verkostotyöntekijä Petteri Huhtamella ovat juuri valmistelemassa uusien ELOn kevät 2020 -lehdykkeiden lähetystä perheille ja yhteistyökumppaneille. ”ELOlaiseksi pääsee jokainen, jonka sydäntä lähellä ovat erityislasten asiat.”
ELOn aluetyöntekijä Salla Sammela ja verkostotyöntekijä Petteri Huhtamella ovat juuri valmistelemassa uusien ELOn kevät 2020 -lehdykkeiden lähetystä perheille ja yhteistyökumppaneille. ”ELOlaiseksi pääsee jokainen, jonka sydäntä lähellä ovat erityislasten asiat.”

Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen sekä Lounais-Lapin yritysten ja lukijoiden joulutervehdysten myynnistä koostuva lahjoitus on yksi hyvä esimerkki siitä, kuinka paikallisesti voidaan saada paljon hyvää aikaan. Kiitos lahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden, pystytään ELOn kaltaisten tärkeiden järjestöjen toimintaedellytykset turvaamaan jatkossakin.

Mutta mitä Erityislasten Omaiset ELO ry:n toimintaan oikein kuuluu, ja mitä kaikkea saaduilla lahjoituksilla voidaan saada aikaan? ELOn aluetyöntekijä Salla Sammela ja verkostotyöntekijä Petteri Huhtamella raottavat aihetta hieman lisää.

– Kun toiminta aloitettiin noin 20 vuotta sitten, oli alussa mukana vain muutama perhe. Tällä hetkellä vertaisverkostossamme on jo noin 500 erityisperhettä. Lahjoitus on erittäin arvokas asia meidän erityislapsiperheillemme. Lahjoitukset mahdollistavat vertaistukitoiminnan ja virkistystoiminnan järjestämisen erityislapsille, -nuorille ja heidän perheilleen kahdentoista Lapin kunnan alueella, avaa Sammela ELOn toimintaa.

Erityisperheeksi määritellään perhe, jossa on yksi tai useampi erityistä tukea tai hoivaa tarvitseva lapsi tai nuori. Diagnosoidut tai diagnosoimattomat tuen tarpeet voivat olla fyysisiä, psyykkisiä, neurologisia, kielellisiä tai sosiaalisia.

– Me ELO:ssa järjestämme erilaisia kerhoja, vertaistukitapaamisia sekä tapahtumia niin lapsille kuin heidän vanhemmilleen. Vertaistuki on perheen kaikille osapuolille todella merkityksellistä.  ELO:n toiminnan kautta perheet pääsevät kohtaamaan muita perheitä kasvokkain ja jakamaan kokemuksia erityislapsiin liittyvistä asioista, listaa Huhtamella.

Toimintaa yli  kuntarajojen

Yhdistyksen juuret ovat Rovaniemellä, jossa toiminta alun perin käynnistyi vuonna 2000. Toimialue on sittemmin laajentunut ja vuodesta 2009 lähtien toiminta on ulottunut myös Tunturi- ja Itä-Lapin kuntiin: Enontekiölle, Muonioon, Kittilään, Kolariin, Sodankylään, Sallaan ja Kemijärvelle, sekä myöhemmin Inariin, Pelloon, Tornioon ja Kemiin.

ELOn toiminnan päärahoittajana toimii Veikkaus, ja tämän lisäksi toimintaa rahoitetaan jäsenmaksujen, muiden avustusten, lahjoitusten ja myyjäistuottojen avulla. Kantavana voimana yhdistyksen perustamisesta lähtien on ollut myös vanhempien talkoo- ja vapaaehtoistoiminta.

– Olemme kiitollisia Lapin Kansan lahjoituksesta. Tämä on iso tuki meille ja ELOn perheille. Toivottavasti tavoitamme tätä kautta myös uusia perheitä, jotka eivät ole meitä vielä löytäneet.

– On hienoa, että lahjoitus sattui myös 20-vuotisjuhlavuodellemme. Vuoden aikana tulemme järjestämään monenlaista tapahtumaa. Tervetuloa lämpimästi mukaan ELO:n toimintaan!

Erityislasten Omaiset ELO ry.

Pohjolankatu 10 as 1, 96100 Rovaniemi

www.erityislastenomaiset.fi