Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pienen ihmisen suuret aja­tuk­set

Energia-asioita mietitään myös Sallan sivukylässä Ahvenselässä, missä asuu – omasta tahdosta ja vapaaehtoisesti – noin 60 henkilöä, vaikka meillä ei ole palveluja lainkaan.

Kylän virkistäytymisalueita ovat useat tunturit ja vaarat, kuten Vuotostunturi. Kirkolle on 35 kilometriä. Kemijärvelle pääsee ajamalla 55 kilometriä hieman parempaa tietä. Samalla voi seurata Nuolivaaraan rakennettavaa tuulivoimapuistoa. 17 voimalasta muutama on Sallan puolella ja loput Kemijärvellä.

Salla on saanut paljon kansainvälistä huomiota ilmastopositiivisuudesta ja myös uuden kansallispuiston. Nyt Sallalle on käymässä tuuri, kun energiayhtiö on hakenut kaavoitusta 20 tuulivoimalalle. Pieni ihminen ymmärtää vihreän energian tärkeyden ja myös sen, että tuulivoimapuistoa ei sovi rakentaa laskettelukeskuksen, eikä kansallispuiston lähimaisemaan. Onneksi löytyi kaksi tällaista syrjäistä sivukylää, (Ahvenselkä ja Varvikko), jotka eivät näy kenellekään. Siellä ei asu ketään ja sinne on niin huonot tiet, ettei edes turisti eksy sinne vahingossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.