pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rus­tus­lail­li­nen kirje jou­lu­pu­kil­le

Parahin Joulupukki, kirjoitan sinulle viime tingassa, mutta tähän mennessä en ollut ajatellut tänä jouluna mitään tarvivani. Silmiini sattui uutinen, kuinka eduskunnan perustuslakivaliokunta oli arvioinut ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) menettelyn lainvastaiseksi ja todennut, että syytekynnys ei ylity. Siitä meni joulumieleni melkein kokonaan – ei siksi, että Pekalle pahaa tahtoisin, mutta oikeustajuani vastaan se soti.

Olen ollut jo vuosia kuulusteluissa ja syytettynä ensin käräjillä ja nyt hovioikeudessa, kun äänestin entisen kunnanjohtajamme Anna Mäkelän erottamisen puolesta valtuuston enemmistön mielestä hyvin perustein. Erottamisessa oli kuulemisvirhe, mikä ei ole rikosoikeudellinen, vaan hallinto-oikeuden asia. Kuitenkin nostivat syytteen ja säätivät erikseen eduskunnassa lain, jotta meidät voisi uudella valtuustokaudella ottaa päätöksenteosta pois, vaikka olimme saaneet vaaleissa uuden mandaatin.