Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jas­sa yksi uusi tar­tun­ta, koko maassa 350 uutta tar­tun­taa

12.37 Utsjoella rokotetaan yli 70-vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia

Utsjoen kunta antaa koronarokotteita 70 vuotta täyttäneille ja heille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

Rokotuksia annetaan Karigasniemellä 4. helmikuuta, Utsjoella 29. tammikuuta ja 4. helmikuuta sekä Nuorgamissa 28. tammikuuta.

Rokotuksiin ilmoittaudutaan ajanvarauksella. Ajanvaraus on auki maanantaista torstaihin kello 9–11.30 ja kello 13–15. Aika varataan numerosta 040 181 0288.

Koronavirusrokotukset aloitettiin Utsjoella hoitohenkilökunnan rokotuksilla 7. tammikuuta. Riskiryhmien jälkeen rokotusvuorossa ovat muut kuntalaiset.

12.23 Länsi-Pohjassa yksi uusi tartunta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan jäljitys oli alueella perjantaina aamupäivällä kesken.

12.22 Suomessa raportoitu 350 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 350 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 847 uutta tartuntaa, mikä on 427 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 66 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on kasvanut hieman, sillä edellisten kahden viikon aikana se oli noin 61 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) noin 112 tartuntaa ja pienin Itä-Savon ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien noin 13 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Husin alue on ainoa, jolla ilmaantuvuusluku ylittää sata tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Toiseksi korkein ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin noin 83 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 41 915.