työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi uutta ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kuusi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Ro­va­nie­mel­lä tar­tun­ta päi­vä­ko­dis­sa – ka­ran­tee­niin 30 lasta

17.43: Lapin sairaanhoitopiirissä yhteensä kuusi koronatartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu kuusi uutta tartuntaa.

Niistä kolme todettiin Rovaniemellä jo karanteenissa olevilla henkilöillä.

Yksi todettiin Sodankylässä ja tartunnan lähde on todennäköisesti Levin yöelämässä.

Uusista tapauksista kaksi todettiin Kittilässä. Niistä toisessa tartunta on todennäköisesti saatu myös Levin yöelämässä ja toisessa tartunnan lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Levin yökerhotartuntoihin liittyvissä tapauksissa tartunnan saaneet eivät ole joko ollenkaan saaneet koronarokotteita tai ovat saaneet vain yhden rokotteen. Lapin sairaanhoitopiiri muistuttaa, että rokotusväliä voi lyhentää nyt 6:een viikkoon ja että rokotteen voi saada myös oleskelupaikkakunnalla.

14.35: Päiväkoti Touhula Vennivaarassa Rovaniemellä koronatartunta

Rovaniemeläisessä yksityisessä päiväkoti Touhula Vennivaarassa on todettu koronatartunta. Karanteeniin määrätään kaksi lapsiryhmää, yhteensä 30 lasta. Altistuneiden työntekijöiden osalta tarkistetaan rokotussuoja. Jos se on kunnossa, henkilöä ei määrätä karanteeniin ja ohjataan käymään koronatestissä 3–5 vuorokauden kuluttua altistumisesta.

Karanteeniin määrättäviin ollaan yhteydessä terveydenhuollon toimesta.

14.30: Sodankylässä yksi tartunta, useampia mahdollisia altistumispaikkoja

Sodankylässä todettu yksi uusi koronatartunta, mahdollisia altistumisia SEO:lla, K-Supermarket Pohjantähdessä ja Ravintola Ruskassa

Sodankylässä on torstai-iltana 9.9.2021 todettu yksi uusi koronatartunta. Koronavirukselle on voinut altistua seuraavissa paikoissa:

  • Su 5.9.2021 klo 16–17 SEO Sodankylä
  • Ma 6.9.2021 klo 9–9:45 K-Supermarket Pohjantähti
  • Ma 6.–ke 8.9.2021 klo 10:45– 11:30 Ravintola Ruska

Edellä mainituissa paikoissa kyseisinä aikoina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Oireettomien altistuneiden ei kuitenkaan tule hakeutua testeihin, jotta testauskapasiteetti saadaan kohdennettua mahdollisimman tehokkaasti.

Koronatestiin Hyvinvointikeskus Sopukkaan voi hakeutua ottamalla yhteyttä Sodankylän kunnan koronaneuvontaan (joka päivä klo 8–15, p. 040 128 5295) tai varaamalla ajan koronanäytteenottoon sähköisen asioinnin kautta (www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi).

10.30: Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on torstain jälkeen todettu 2 uutta koronavirustapausta. Uudet tartunnat eivät liity Keminmaan ketjuun.

Tartunnoista toinen on karanteenien sisältä ja toinen rajatestauksessa todettu ulkopaikkakuntalaiselta henkilöltä.