Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rin­teen mukaan Sa­vu­kos­kel­la

Jos on Pelkosenniemi jo kriisikunta (LK 26.5.), ei ole hääppönen Savukoskenkaan tilanne. Meillä ei demokratia ole kriisissä, sillä sitä ei Savukoskella ole. Täällä ei esiinny kuntapolitiikassa minkäänlaisia erimielisyyksiä paitsi ehkä selän takana.

Vaikka suomalaiset harhaisesti luulevat, että demokratiassa eletään tyytyväisinä sulassa sovussa, asia on päinvastoin: riitely on terveen demokratian merkki. Tilanne naapurissa on selvästi mennyt jo Vuotos-sodan poteroihin, joten rauha on kaukana. Ei ole tervettä sekään, ettei kunnassamme kyseenalaisteta enää mitään, mitä kunnan ”teräväpää” eli vs. kunnanjohtaja Maijalan johtoryhmäksi kutsuma kolmikko tai nelikko – Maijala mukaan luettuna – päättää.

Pieni toivon poikanen käväisi muutaman asiaa seuraavan mielissä, kun kirjanpitäjän toimen täyttäminen ei mennytkään Maijalan sävellyksen mukaisesti, vaan jouduttiin panemaan uudestaan hakuun. Rohkeutta ei pitkälle riittänyt. Vaikka hallitus oli kutsuttu koolle 16.5.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita