Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Per­he­yri­tys­ten liiton pu­heen­joh­ta­jak­si valittu Algolin Ale­xan­der Bargum: "Nyt tar­vi­taan lisää roh­kei­ta pää­tök­siä, jotta yri­tyk­set sai­si­vat hyp­py­läh­dön uuteen kas­vuun.”

Alexander Bargum sanoo olevansa sitoutunut aktiiviseen paikalliseen keskusteluun pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
Alexander Bargum sanoo olevansa sitoutunut aktiiviseen paikalliseen keskusteluun pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Perheyritysten liitto valitsi keskiviikkona Alexander Bargumin uudeksi puheenjohtajakseen. Bargum, 45, on toiminut kansainvälisen kaupan alalla toimivan Algol Oy:n johdossa vuodesta 2012 lähtien.

Perheyritysten liitossa hän on toiminut aiemmin liiton varapuheenjohtajana vuosina 2012–2014 ja liiton valtuuskunnan jäsenenä vuodesta 2015 lähtien.

Liiton vaalivaliokunta kertoi, että tavoitteena oli löytää henkilö, joka pystyy jatkamaan liiton yhteiskunnallista keskustelua perheyritysten toimintaympäristöstä, käymään monipuolista vuoropuhelua eri sidosryhmien välillä sekä ymmärtämään jatkajasukupolven haasteita.

Bargum toteaa ottavansa tehtävän vastaan vaikeassa tilanteessa. Hän on Perheyritysten liiton kymmenes puheenjohtaja. Uusi puheenjohtaja on myös sitoutunut aktiiviseen paikalliseen keskusteluun pääkaupunkiseudun ulkopuolella

– Koronakriisin selättämiseksi tarvitaan Suomeen juurtuneita ja tänne sitoutuneita yrityksiä. Perheyrityksillä tulee olemaan ratkaiseva rooli työllistäjinä ja vastuullisina suomalaisten hyvinvoinnin turvaajina, Bargum sanoo.

Bargumin mukaan koronakriisin toipumisvaihe tarjoaa mahdollisuuden lujittaa omistajien, yrittäjien, työntekijöiden ja yhteiskunnan välisiä suhteita.

– Jos haluamme, että Suomessa kasvaa yrityksiä, jotka työllistävät, ovat omistajilleen kannattavia ja tuovat verotuloja, silloin yrittäjä- ja omistajariskiä ottavia pitää tukea niin myötä -kuin vastatuulessakin. Kasvavat yritykset maksavat veronsa, pitävät osaavista työntekijöistä kiinni ja palkkaavat lisää, Bargum sanoo.

Bargum toteaa, että Sanna Marinin hallitus on auttanut yrityksiä korona-ahdingossa. Nyt hänen mukaansa tarvitaan lisää rohkeita päätöksiä, jotta yritykset saisivat hyppylähdön uuteen kasvuun.

Perheyritysten liiton hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Tomi Lantto (Katri Antell Oy), Miia Porkkala (Aho Group Oy) ja hallituksessa jatkavat Ia Adlercreutz (Spikesafe Oy), Aleksi Arpiainen (TT Gaskets Oy), Martti Saikku (Antti Ahlström Perilliset Oy), Jenni von Veh (KMT Invest Oy) ja Janne Ylinen (Kokkolan Halpa-Halli Oy).

Perheyritysten liittoon kuuluu noin 450 jäsenyritystä. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 35 miljardia euroa ja yritykset työllistävät noin 180 000 ihmistä.

Kuka

Alexander Bargum

Valittiin Perheyritysten liiton puheenjohtajaksi kolmivuotiskaudelle 2021-2023 liiton syyskokouksessa keskiviikkona.

Toiminut Algol Oy:n toimitusjohtaja ja konsernijohtaja vuodesta 2012 alkaen. Algol Oy on vuonna 1894 perustettu perheyritys, joka toimii kansainvälisen kaupan alalla. Algolin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 164 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yhteensä lähes 500 ihmistä.

Bargum, 45, on syntynyt Helsingissä.

Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

Bargum on työskennellyt aiemmin Asianajotoimisto Hannes Snellman Oy:n osakkaana ja lakimiehenä.

Bargum toimii myös Arcada-ammattikorkeakoulun, Suomalais-Saksalaisen kauppakamarin ja European Family Business -järjestön hallituksissa.

Perheeseen kuuluu puoliso ja kaksi lasta.

Harrastukset: Kirjallisuus, veneily ja kuntoliikunta.