Per­for­mans­se­ja ja opas­tuk­sia Ko­run­din tai­de­näyt­te­lyis­sä

Taidemuseon näyttelyissä on monenlaista oheisohjelmaa seuraavan viikon aikana.

Amanda Billberg esittää osallistavan ja hypnoottisen performanssinsa Cat Talk sunnuntaina taidemuseolla.
Amanda Billberg esittää osallistavan ja hypnoottisen performanssinsa Cat Talk sunnuntaina taidemuseolla.

Rovaniemen taidemuseossa nähdään tällä viikolla kaksi performanssia, jotka liittyvät parhaillaan esillä oleviin näyttelyihin.

Ensimmäinen esitys on keskiviikkona, jolloin nähdään Meri Nikulan sooloperformanssi Maan hengitys. Se liittyy Kaija Kiurun näyttelyyn Mielen tiloja reunustaa maailma. Performanssi esitetään näyttelytilassa.

Nikulan mukaan teoksen lähtökohtia ovat luonnon ja ihmisen yhteiselo, luonnonsuojelullinen näkökulma taiteen tekemisessä ja henkilökohtainen luontosuhde.

Sunnuntaina taidemuseossa esiintyy Spirit of ”North” -näyttelyn taiteilija Amanda Billberg, joka esittää osallistavan ja hypnoottisen performanssinsa Cat Talk.

Ennen performanssia on mahdollista tutustua esillä oleviin näyttelyihin avoimella yleisöopastuksella, joka alkaa klo 14.

Opastukseen ja performansseihin pääsee näyttelylipulla tai museokortilla.

Yleisöopastus on tarjolla Korundin näyttelyihin tarjolla myös ensi viikon keskiviikkona 6. marraskuuta. Opastus alkaa kello 15.

Keskiviikkona on myös Ars Fennica -näyttelyssä yleisön suosikiksi äänestetyn Petri Ala-Maunuksen taiteilijatapaaminen. Ala-Maunuksen vuoristomaisema-aiheinen työ on esillä Prima Vista -näyttelyssä.

Meri Nikulan sooloperformanssi Maan hengitys ke 30.10. klo 17.30  keskiviikkona 30.10. klo 17.30 ja Amanda Billbergin esitys Cat Talk su 3.11. klo 15 Rovaniemen taidemuseossa. Peruslippu 9 e.