Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Tilaajille

Pe­rä­poh­jo­lan Opis­tos­sa alkaa uusi suomen kielen ja kult­tuu­rin kou­lu­tus – suun­nat­tu eri­tyi­ses­ti Uk­rai­nas­ta sotaa pa­ke­ne­vil­le

Peräpohjolan Opisto aloittaa Torniossa ensi syksynä lukuvuoden mittaisen suomen kielen ja kulttuurin koulutuksen, joka on kohdennettu erityisesti Ukrainasta sotaa pakeneville, kerrotaan opiston tiedotteessa.

Opiston mukaan koulutus soveltuu myös muille maahanmuuttotaustaisille aikuisille.

Kotoutumiskoulutuksen tavoitteena on kielen oppimisen lisäksi tutustua suomalaiseen kulttuuriin sekä työelämään. Koulutuksen tärkeänä tehtävänä on edistää maahanmuuttotaustaisten työelämään pääsyä ja kehittää erityisesti työssä tarvittavaa suomen kielen osaamista.

Koulutuksen opiskelijat ovat aikuisia, joilla on jo lähtömaasta koulutus- ja työkokemusta, joten opetuksessa korostuu vahvasti aiemman osaamisen, kokemuksen, tietojen ja taitojen huomioiminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.