Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pel­los­sa val­mis­tau­du­taan aut­ta­maan uk­rai­na­lai­sia – kuntaan pal­kat­tiin ko­tout­ta­mis­koor­di­naat­to­ri

Pellossa valmistaudutaan auttamaan ukrainalaisia. Käytännössä valmistautuminen tarkoittaa sitä, että kuntaan on palkattu määräaikainen venäjän kielen hallitseva kotouttamiskoordinaattori. Tehtävässä on jo aloittanut Katja Huttunen.

Kotouttamiskoordinaattorin tehtävänä on auttaa Ukrainasta tulevia ihmisiä viranomaisasioissa, asunnon löytämisessä, työpaikkojen sekä koulutusmahdollisuuksien kartoituksessa.

Pellon kuntaan on tiedotteen mukaan tullut lukuisia yhteydenottoja yksittäisten kuntalaisten ja yritysten taholta, joissa on ilmaistu halu auttaa eri tavoin Ukrainan kriisiä pakenevia ihmisiä.

Opetuskäytöstä vapautuneen yläkoulun/lukion länsipään tilat on tyhjennetty ja sinne on tarkoitus sijoittaa yhdessä Pellon SPR:n osaston kanssa keräys- ja jakelupiste.

Koulun tiloihin tulevaan keräys- ja jakelupisteeseen kerätään ukrainalaisille lahjoitettavia vaatteita, huonekaluja, leluja ja muita taloustavaroita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.