Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Pellon kun­nan­vi­ras­ton työn­te­ki­jäl­lä to­det­tiin ko­ro­na­tar­tun­ta – ovet pannaan kiinni hel­mi­kuun ajaksi

Pellon kunnanvirasto suljetaan koronatapauksen vuoksi.
Pellon kunnanvirasto suljetaan koronatapauksen vuoksi.
Kuva: Jouni Porsanger

Pellon kunnanvirasto suljetaan tilapäisesti, sillä sen henkilöstöstä on löytynyt maanantaina koronatartunta.

– Sen seurauksena viisi työntekijää on altistunut ja asetettu karanteeniin. Kunnanvirasto pidetään suljettuna koko helmikuun. Henkilöstö, jonka työtehtävät mahdollistavat etätyön, on määrätty työskentelemään kotoa käsin, kertoo kunnanjohtaja Eero Ylitalo.

Tartunnan jäljitystyö on käynnissä. Henkilöitä, jotka ovat vierailleet kunnanvirastolla viime perjantaina (12. helmikuuta), kehotetaan tarkkailemaan terveydentilaansa ja lievimmissäkin oireissa hakeutumaan koronatestiin Pellon terveyskeskukseen.

– Ajan koronatestiin voi varata numerosta 040-713 2771. Kotitalouksiin jaetuissa paperitiedotteissa kyseinen numero oli virheellinen, Ylitalo huomauttaa.

Pellossa on voinut altistua koronalle myös Lakkapään Kone ja Auto Oy:ssä 8.-12. helmikuuta. Siellä asioineita pyydetään käymään koronatestissä lievissäkin oireissa.

Lapin sairaanhoitopiiri tiedotti aiemmin maanantaina, että Pellossa on todettu kaikkiaan viisi koronatartuntaa perjantain jälkeen. Kunnanjohtaja Eero Ylitalon mukaan Pellon koronatilanne on silti hallinnassa.

– Aihetta paniikkiin ei ole. Saamieni tietojeni mukaan jäljitystyö on sujunut hyvin.

Tällä hetkellä Pellossa reilu parikymmentä ihmistä on asetettu karanteeniin altistumisten vuoksi. Ylitalo toteaa, että pienellä paikkakunnalla on ollut helppo tavoittaa altistuneet. Ylitalo kiittelee myös paikallisen yrittäjän avointa tiedottamista.

Päivitetty 15.2. kello 19.44. Lisätty tieto, että Lakkapään korjaamolla käyneiden tulisi käydä koronatestissä. Kello 19.58 kunnanjohtajan kommentit.