Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pel­ko­sen­nie­mi jäi lähes yksin öl­jy­va­hin­gon mak­sa­jak­si

Pelkosenniemen kunta löysi vihdoin sovun Kemijärven lämpö ja vesi oy:n kanssa koulun alueen öljyvahingosta, jonka vuoksi maamassoja vaihdettiin kesällä 2020. Lämpökeskuksen pohjalaatan alle jäi pilaantunutta maata, sillä niiden poisto olisi vaarantanut rakenteita.

Alueelle on voimassa tarkkailuvelvoite, jonka kustannukset ovat vuodessa noin 1 000 euroa. Puhdistus tehtiin vanhan koulurakennuksen purkamisen yhteydessä, sillä uusi maalämmöllä lämpenevä koulu nousee naapuritontille.

Perjantaina kokoontunut kunnanhallitus hyväksyi yhtiön kanssa neuvotellun sopimuksen. Lämpö ja vesi tukee kuntaa 14 286 eurolla, mutta summa ei ole vahingonkorvaus, sillä yhtiö ei myönnä osallisuuttaan maan saastumiseen.

Puhdistustyöt maksoivat yhteensä 360 000 euroa, sillä osa pilaantuneesta maasta jouduttiin ajamaan Kemiin Savaterra oy:n vastaanottoasemalle ja osa Tornioon Jäkälän kaatopaikalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.