Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pelätty kon­kurs­si­aal­to jäi toi­se­na­kin pan­de­mia­vuo­te­na tu­le­mat­ta – EK:n Sami Pa­ka­ri­nen: "Sel­vit­tiin vä­hem­mäl­lä kuin pe­lät­tiin"

Konkursseilla on peloteltu pitkin koronapandemiaa. Kuitenkin vireille pantujen konkurssien määrä jäi pandemiaa edeltävää tasoa alemmaksi myös päättyneenä vuonna.

Hotelli- ja ravintola-ala on kärsinyt koronasta ankarasti, mutta konkursseja on nähty alalla toistaiseksi pelättyä vähemmän. Tarjoilija Nea Palonen oli ollut heinäkuuhun mennessä neljä kuukautta lomautettuna työstään helsinkiläisessä Hotel Arthurissa.
Hotelli- ja ravintola-ala on kärsinyt koronasta ankarasti, mutta konkursseja on nähty alalla toistaiseksi pelättyä vähemmän. Tarjoilija Nea Palonen oli ollut heinäkuuhun mennessä neljä kuukautta lomautettuna työstään helsinkiläisessä Hotel Arthurissa.
Kuva: Julia Blomqvist

Koronan aiheuttamaa konkurssiaaltoa ei tullut viime vuonna, vaikka konkurssien määrä kasvoi kaksinumeroisin luvuin edellisvuodesta.

Tammi–marraskuussa 2021 pantiin vireille 2 267 konkurssia, mikä on 222 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.