ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Pe­las­tus­lai­tos käytti har­vi­nais­ta keinoa Iissä rä­jäh­dys­vaa­ran ai­heut­ta­nees­sa tu­li­pa­los­sa: Poliisi kävi am­pu­mas­sa kaa­su­pul­lois­ta paineet pois

Sunnuntaina iltapäivällä Nelostien liikenteen katkaisseen ja räjähdysvaaran aiheuttaneen palon sammutustöissä käytettiin poikkeuksellista keinoa, kun pelastuslaitos pyysi poliisia tekemään ampumalla vaarattomiksi palavassa piharakennuksessa olleet kaasupullot.

Iissä sammutustöitä ei voitu palohenkilöstön turvallisuuden vuoksi tehdä ennen pullojen vaarattomaksi tekemistä.

Poliisi kävi virka-apuna ampumassa reiät kahteen asetyleeniä sisältävään hitsauskaasupulloon jotka olivat räjähdysvaarassa, kertoo palomestari Kimmo Virkkala.

– Se on yksi hallittu ja vakiintunut vaarattomaksi tekemisen keino, jolla kaasupullo saadaan  paineettomaksi. Ampuminen ei räjäytä pulloa, Virkkala kertoo.

Tätä toimintatapaa myös harjoitellaan säännöllisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.