Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Parikka Verk­kouu­ti­sil­le: Ul­ko­mi­nis­te­riön hen­ki­lös­tön luot­ta­mus Haa­vis­toon hor­ju­nut pahasti

Helsinki
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on saanut viime aikoina osakseen rankkaa arvostelua.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on saanut viime aikoina osakseen rankkaa arvostelua.
Kuva: Matti Räty

Ulkoministeriön henkilöstön luottamus ulkoministeri Pekka Haavistoon (vihr.) on horjunut pahasti, kertoo ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja Juha Parikka Verkkouutisille. Virkailijayhdistys on ulkoministeriön henkilöstön edunvalvontajärjestö.

Parikka sanoo, että henkilöstön luottamus ministeriä kohtaan voi rakentua vain teoille eikä jälkikäteiselle selittelylle.

Luottamuksen horjuminen liittyy ulkoministeriön sisäisiin erimielisyyksiin siitä, miten suomalaisten avustamisesta Syyrian al-Holin pakolaisleirillä pitäisi päättää.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvosteli perjantaina Helsingin Sanomien haastattelussa ulkoministerin johtamistapaa ja sanoi, että ministeriössä on pelon ilmapiiri.

Parikka sanoo verkkouutisille, että Tuomisen haastattelun perusteella näyttää siltä, että Haavisto puhuu muunneltua totuutta ja selittelee toimiaan parhain päin.