Mainos

Pa­nos­tuk­set pai­kal­li­seen hy­vin­voin­tiin näkyvät arjen het­kis­sä – ”Tuel­lam­me nuoret Pa­lan­de­rit ja Pou­tiai­set pää­se­vät har­joit­te­le­maan tu­le­vai­suu­des­sa­kin”

-

Työpäivä alkaa olla pulkassa. Vielä henkilöstölle kutsu jouluruokailuun, lähes 60 kutsua nytkähtää eteenpäin. Rajoitusten vuoksi perään vielä varmistus Aville – saammeko kokoontua?

Muistelen, että esittäydyin henkilöstölle joulukahvien merkeissä lähes tasan vuosi sitten. Niin se vain vuosi vierähti uudessa työroolissa. Olemme olleet merkittävä työllistäjä alueella. Lisärekrytkin ovat nyt käynnissä.

”Osaakohan kuluttaja tai yrittäjä ajatella, mitä kaikkea hän kauttamme tukeekaan ostaessaan tuotteitamme?”

Istahdan autoon ja pohdin, mitä vuoden aikana on tehty. Parkissa kännykkää selatessa kuin sattumalta eteen vilahtaa Rokin pelaajien haastatteluvideo, joka on kuvattu tiloissamme. Käännän renkaat kotia kohti. Urheilu, nuoret ja kulttuuri. Osaakohan kuluttaja tai yrittäjä ajatella, mitä kaikkea hän kauttamme tukeekaan ostaessaan palveluitamme ja tuotteitamme? Tuemme paikallisia urheiluseuroja tuhansilla, jopa kymmenillä tuhansilla euroilla vuosittain.

Ajan keskustan kautta, RoPS-valotaulu välähtää ja mainoksemme pyörähtää ruudulla. Mietin kertoja, kun RoPSin junioripelaajat ovat hakeneet meiltä tila-auton pelireissujaan varten ja sitä, kuinka RoPSin soveltava jalkapallo on saanut tukea meiltä toiminnalleen. Jalkapallo, jääkiekko, tennis, lentopallo, salibandy, painonnosto, nyrkkeily, pyöräily, voimistelu. Tulikohan tässä edes kaikki mainittua? Tukemamme lajikirjo on äärimmäisen monipuolinen.

Yhtäkkiä paikallinen yrittäjä tulee vastaan ja käsi heilahtaa tervehdyksen merkiksi, iloinen hymy kasvoillaan. Se saa myös hymyn omille huulilleni. Olihan se tärkeää tukea samaa kaveria merkittävällä tilauksella silloin, kun rajoitteet hiljensivät kivijalkakaupan ovien saranat. Yrittäjäperheestä, kun olen, tällaiset tuntuvat merkityksellisiltä.

”Jalkapallo, jääkiekko, tennis, lentopallo, salibandy, painonnosto, nyrkkeily, pyöräily, voimistelu. Tulikohan tässä edes kaikki mainittua. Tukemamme lajikirjo on äärimmäisen monipuolinen.”

Vastavuoroisuus, verkostoituminen ja toistensa tukeminen. Nämä ovat olleen kahden viimeisen vuoden tärkeitä teemoja. Yhteisöllisyys on korostunut entisestään poikkeuksellisten vuosien aikana. Tahtotila on ollut pitää eurot täällä pohjoisessa ja tukea paikallisia yrittäjiä. Varsinkin tänä aikana, kun markkina on erikoisessa tilanteessa.

Korona häiritsee arkeamme, terveys ja hyvinvointi vilahtavat jokapäiväisissä keskusteluissamme. Töissäkin pitää miettiä rajoituksia ja tekemistä. Lattialiikenne on vähentynyt ja uusia lähestymistapoja ideoitu. Nyt erityisesti korostuvat autojen kotiintoimitukset ja yksityisesittelyt, jotka ovat onnistuneet meiltä ja asiakkailta yllättävän sujuvasti. Tapahtuvat muutokset vaativat yhteistyötä. Yksin ei kukaan pärjää.

”Siellä paikalliset Palanderit ja Poutiaiset vanhempiensa tuomina valmistautuvat tukemamme lasketteluseuran harjoituksiin.”

Alan olla jo laskettelurinteiden kohdalla. Siellä paikalliset Palanderit ja Poutiaiset vanhempiensa tuomina valmistautuvat tukemamme lasketteluseuran harjoituksiin. Golfkenttä heti perään, ja hymy hiipii taas suupieleen. Olemme kyllä monessa lajissa tavalla tai toisella mukana.

Kotipiha lähestyy ja pysähdyn. Ystävältä tulee viesti, että ”hoidot ok”. Peukutan. Syöpä on sitten viheliäinen sairaus. Nousen autosta ja mietin, että tätäkin me tuemme. Vuosittain yhtiö lahjoittaa tietyn summan Esko ja Aino Pörhön perustaman syöpärahaston tukemiseen. Sen avulla tuetaan esimeriksi tieteellistä tutkimustyötä sekä hoitajien jaksamista.

Avaan kotioven ja riisun kenkäni. Meillä on hyvä vuosi takana, tuumiskelen. Olemme tehneet paljon hyvää ja tukeneet osaltamme paikallista hyvinvointia. Katsotaan, mitä tämä seuraava vuosi 2022 tuo tullessaan.

Kirjoittaja on Pörhö Rovaniemen aluejohtaja.

Pörhö kantaa vastuuta paikallisista tukemalla mm. Santa Claus Ski Teamin toimintaa. Kuvassa seuran Race-ryhmän laskijoita.
Pörhö kantaa vastuuta paikallisista tukemalla mm. Santa Claus Ski Teamin toimintaa. Kuvassa seuran Race-ryhmän laskijoita.
PÖRHÖ – MEISSÄ ON ENEMMÄN YRITYSTÄ

Kaipaatko autokaupoilla pitkäjänteistä asiakassuhdetta? Ota yhteyttä:

Mikko Lehtiniemi, 020 762 4302, mikko.lehtiniemi@porho.fi

Pörhö Rovaniemi & Pörhö Rovaniemi Vaihtoautokeskus

Teollisuustie 25, 96300 Rovaniemi

Avoinna: ma–pe 8–17, la 10–14

Automyynti: 020 762 4300

Vaihtoautokeskuksen automyynti: 020 762 4350

Vaihde: 020 76244

www.porho.fi/toimipaikat/Rovaniemi

PÖRHÖN AUTOLIIKE

Pörhö Rovaniemi on osa Pörhö-ketjua, johon kuuluu 13 autoliikettä. 65-vuotias Pörhön Autoliike on perustettu Torniossa vuonna 1956, ja on siten yksi Suomen vanhimmista toimijoista alalla. Ketjun liikkeet sijaitsevat yhdeksällä paikkakunnalla Lapissa, Kainuussa, Koillismaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Savossa. Pörhön kautta löytää vuoden aikana noin 10 000 autoa omistajansa. Yritys noudattaa ISO 9001 -johtamisen laatustandardia ja ISO 14001 -ympäristöstandardia.

-