PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Pa­nok­set hui­pus­saan – Vain voitto avaa RoPS:l­le tien Veik­kaus­lii­gan kar­sin­toi­hin

RoPS kohtaa TPS:n lauantaina Keskuskentällä.

Ropsin Srdjan Vujaklija ja Simo Roiha kentällä elokuun 28. päivä, kun RoPS kohtasi VPS:n.
Ropsin Srdjan Vujaklija ja Simo Roiha kentällä elokuun 28. päivä, kun RoPS kohtasi VPS:n.
Kuva: Pekka Aho
RoPS pelaa

Tätä kovempia panoksia ei jalkapallon Miesten Ykkösen ottelussa voi olla: Voittamalla ottelun RoPS etenee Veikkausliigan karsintoihin. Millä tahansa muulla tuloksella sen tekee vierasjoukkue Turun Palloseura. Vastustaja on todennäköisesti AC Oulu.

RoPS pelasi huikean runkosarjan ja voitti sen kahden pisteen keulalla. Ylemmässä jatkosarjassa seurasi tuloksellinen romahdus: kolme perättäistä tappiota – osittain heikoilla pelillisillä esityksillä, toki vastassa oli sarjan parhaat joukkueet – se on syytä muistaa. Liigahaaveet näyttivät jo hautautuvan, mutta TPS:n tupeksittua tasapelin EIF:n kanssa Veikkausliiga-karsinta olikin yhtäkkiä RoPSin omissa jaloissa.

Pietarsaaressa nähtiinkin aivan upea esitys erikoisessa ottelussa. Palloseura murskasi Jaron 3–6 ja pelasi ajoittain suorastaan huikeaa futista erittäin huonoissa olosuhteissa. Pietarsaaressa riehui syysmyrsky, mutta nyt tuulen suunta oli pelillisesti vahvasti napapiiriltä. Simo Roiha iski hattutempun – ensimmäisen urallaan RoPSin edustusjoukkueessa sarjaottelussa, Suomen Cupissa kaudella 2017 ”Simppa” löi kolme häkkiä Oulun Palloseuran verkkoon RoPSin 9–0 voitossa.

Pietarsaaren hattutempun osumat olivat ilman muuta painoarvoltaan vähintään samaa luokkaa kuin Roihan muutamat osumat RoPSin mitalikausilla 2015 ja 2018. Keskushyökkääjä Srdan Vujaklija oli ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen avauskokoonpanossa yhtä aikaa Roihan kanssa ja jälki oli tuhoisaa. Serbi on joukkueen paras futari, olisiko Mikko Mannilan kannattanut laittaa kaksikko avaukseen yhtä aikaa jo aiemmin?

Keskushyökkääjä Srdan Vujaklija oli ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen avauskokoonpanossa yhtä aikaa Roihan kanssa ja jälki oli tuhoisaa.

Asetelmat tähän kauden toivottavasti vasta kolmanneksi viimeiseen otteluun ovat huikeat. RoPS on joka tapauksessa pelannut upean sesongin nuorella joukkueellaan. TPS on kasannut joukkueensa isolla rahalla ja kaikki muu kuin nousu pääsarjaan olisivat suuri pettymys, sekä myös taloudellinen katastrofi. Tässä ottelussa kaikki paineet ovat turkulaisilla.

RoPS on maksanut kovaa hintaa avauspelaamisessaan sattuneista virheistä. Viime peleissä RoPS on avannut reilusti pitemmillä palloilla ja pienemmällä riskillä. Tästäkin voi esittää kysymyksen Mikko Mannilalle – oliko järkevää hirttäytyä ”koskelalais-klubilaiseen” pelinavaamiseen, mihin pelaajien taitotaso ei aivan riittänyt? Ehkä nousu olisi jo saletissa ilman tuota hirvittävän riskialtista osaa pelitavassa.

TPS vahvistui hurjasti kesken kauden. Seuraikoni Kasper Hämäläinen, 35 vuotta, oli tärkeä paluumuuttaja. Kaikkiaan 63 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut ja useissa kovissa sarjoissa ympäri Eurooppaa marinoitunut ”Kappe” on Ykkösen tasolle hurjan kova pelaaja. Kauden 12 ottelussa hyökkäävä keskikenttäpelaaja on tehnyt neljä ja alustanut viisi maalia. Hämäläisen pimentäminen on RoPSin voiton kannalta todella tärkeä asia.

Nyt jos koskaan on yleisön erittäin tärkeää täyttää Keskuskentän lehterit – ihan kuin ennen vanhaan ja todistaa Rovaniemen olevan todellinen jalkapallokaupunki. Uskottavuutensa palauttavan kotiyleisön tuella Palloseura voittaa ja etenee kohti unelmaa paluusta Veikkausliigaan!

RoPS – Turun Palloseura, Miesten Ykkösen jalkapallo-ottelu la 23.10. klo 15 Keskuskentällä.
Tulosveikkaus: 1–0, 2–1.
Juttusarjassa jalkapallotoimittaja Markku Saukko arvioi RoPSin seuraavaa kotiottelua ja nostaa esiin mielenkiintoisia seurattavia.