Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pal­ve­lusete­lil­lä voi tarjota hyvää hoitoa

Attendon myyntijohtaja Alex Gullichsen kirjoitti (LK 15.12.) hoivapalvelujen hinnasta ja kritisoi palvelusetelien arvoa Rovaniemellä. Ikäihmisten asumispalveluissa on ollut käytössä palveluseteli 2020 alusta lähtien myös tehostetussa palveluasumisessa. Seteli mahdollistaa asukkaiden valinnanvapauden hakeutua haluamaansa palvelutaloon tai hoivakotiin.

Rovaniemi käy palvelujen järjestäjänä tiivistä vuoropuhelua alueen yrittäjien ja toimijoiden kanssa. Kaupunki on huomioinut kannanottoja muun muassa palvelusetelin sääntökirjaa päivittäessään. Se määrittää palveluntuottajan toimintaa ja edellyttää palveluntuottajan sitoutumista sääntökirjaan. Erillisiä sopimuksia kaupungin kanssa ei tehdä, ja palvelusopimukset tehdään asiakkaan ja palveluntuottajan välillä.

Rovaniemellä henkilöstömitoitus tehostetussa palveluasumisessa on ollut jo vuosia sama eli 0,62 hoitajaa/asukas, ja palvelusetelin maksimiarvo on määrittynyt alun alkaen tuohon laatutasoon. Kaupunki on pitänyt tärkeänä määritellä hyvä laatutaso toiminnalle.

Palvelusetelin arvo 108 euroa/vrk nousee 135 euroon 2022.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.