Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pal­ve­lusete­lil­lä voi tarjota hyvää hoitoa

Attendon myyntijohtaja Alex Gullichsen kirjoitti (LK 15.12.) hoivapalvelujen hinnasta ja kritisoi palvelusetelien arvoa Rovaniemellä. Ikäihmisten asumispalveluissa on ollut käytössä palveluseteli 2020 alusta lähtien myös tehostetussa palveluasumisessa. Seteli mahdollistaa asukkaiden valinnanvapauden hakeutua haluamaansa palvelutaloon tai hoivakotiin.

Rovaniemi käy palvelujen järjestäjänä tiivistä vuoropuhelua alueen yrittäjien ja toimijoiden kanssa. Kaupunki on huomioinut kannanottoja muun muassa palvelusetelin sääntökirjaa päivittäessään. Se määrittää palveluntuottajan toimintaa ja edellyttää palveluntuottajan sitoutumista sääntökirjaan. Erillisiä sopimuksia kaupungin kanssa ei tehdä, ja palvelusopimukset tehdään asiakkaan ja palveluntuottajan välillä.

Rovaniemellä henkilöstömitoitus tehostetussa palveluasumisessa on ollut jo vuosia sama eli 0,62 hoitajaa/asukas, ja palvelusetelin maksimiarvo on määrittynyt alun alkaen tuohon laatutasoon. Kaupunki on pitänyt tärkeänä määritellä hyvä laatutaso toiminnalle.

Palvelusetelin arvo 108 euroa/vrk nousee 135 euroon 2022.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.