pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pal­ve­luis­ta puuttuu pa­la­nen: yömaja

Rovaniemen katukuvassa ei ole vielä toistaiseksi juuri nähty kodittomia porttikongeissa värjöttelemässä kylminä öinä, mutta yksittäisiä havaintoja on sieltä täältä. Tämä ei tarkoita, etteikö Rovaniemellä olisi asunnottomia, jotka tarvitsevat apua. Olemme huolissamme siitä, ettei tämän kokoisessa kaupungissa ole yömajaa, eikä sellaista taida olla suunnitteilla.

Rovaniemen vuokra-asuntomarkkinat ovat armottomia luottotiedottomille nuorille, joiden määrä on lisääntynyt viime vuosina huimasti, tai mielenterveysongelmien ja/tai päihderiippuvuuden kanssa painiville. Repalainen asumishistoria ja kasaantuneet ongelmat sysäävät henkilön liian herkästi asuntojen ja avun ulottumattomiin. Heitä on saatettu yrittää sosiaalihuollon keinoin jo auttaa, mutta he eivät ole vielä kyenneet apuun tarttumaan tai ovat ennestään viranomaisille tuntemattomia majapaikan ja avun hakijoita.

Yömaja on tarkoitettu ihmisille, joilla on monista syistä vaikeuksia pitää itsellään asuntoa, ja jotka eivät voi asustella enää kavereiden, sukulaisten, hyvän päivän tuttujen tai tuntemattomien luona, joista varsinkin viimeisin vaihtoehto saattaa sisältää myös riskin hyväksikäytöstä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.