Tilaajille

Pal­las-Yl­läs­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­to uusi eu­roop­pa­lai­sen ym­pä­ris­tö­ser­ti­fi­kaat­tin­sa – Suo­mes­sa vain Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tol­la on sama tunnus

Sertifikaatti on tunnustus siitä, että kansallispuistossa panostetaan kestävän luontomatkailun kehittämiseen.
Sertifikaatti on tunnustus siitä, että kansallispuistossa panostetaan kestävän luontomatkailun kehittämiseen.
Kuva: Jussi Leinonen

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on saanut jatkoa arvostetulle European charter -sertifikaatille. Se varmistaa retkeilijälle, että alue on kansainvälisesti arvioiden hyvin hoidettu ja kestävyyden kaikkia tasoja vaaliva.

Merkittävä peruste sertifikaatin myöntämiselle on pitkäjänteinen kestävän luontomatkailun kehittäminen ja yhteistyö alueen kuntien, lukuisten luontomatkailuyritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Euroopan suojelualueliiton EUROPARC:n arvioijat olivat vaikuttuneita myös kansallispuiston sinnikkäästä panostamisesta rahoituksen saamiseen luontomatkailun kehittämiseksi. Arvioijat kiittelivät kansallispuiston kävijäseurantaa, perusteellista luontomatkailusuunnitelmaa sekä matkailualan ponnistelua sisäisen liikenteen kehittämiseksi.

Myös hiilineutraaliuteen tähtäävät toimenpiteet kuten maalämpöön siirtyminen kansallispuiston ja yhteistyöyritysten rakennuksissa sai kiitosta.

Suomen kansallispuistoista European charter on Pallas-Ylläksen lisäksi vain Syötteen kansallispuistolla. Euroopassa se on myönnetty 106 kansallispuistolle kuudessatoista maassa.