Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pak­kaus­mer­kin­nöil­lä ruo­ka­hä­vik­kiä vastaan

Pakkaukset näyttelevät suurta roolia kuluttajan valinnoissa. Sillä, miten elintarvikkeet on pakattu, on merkitystä myös ruokahävikin vähentämisessä. Kuluttajaliiton selvityksen mukaan liki puolet vastaajista haluaa saada tietoa tuotteesta pakkausmerkintöjen kautta. Ne tarjoavat kuluttajille tietoa oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Juuri silloin, kun valintoja tehdään.

Suomen kotitalouksissa ruokaa menee hukkaan 120–160 miljoonaa kiloa vuosittain. Hurja määrä hävikkiä, kulutettuja resursseja, ympäristövaikutuksia ja tehtyä työtä. Myös monissa kansainvälisissä tutkimuksissa on osoitettu, että elintarvikkeiden pakkauksilla on merkitystä kotitalouksien tuottamassa ruokahävikissä. Erityisen merkittäviä tekijöitä ovat tuotteen pakkauskoko sekä pakkausmerkinnät.

Pakkausmerkinnät antavat haluttua tietoa valinnan tueksi ja voivat auttaa kamppailussa hävikin vähentämiseksi. Kun opettelee tunnistamaan viimeinen käyttöpäivä- ja parasta ennen-merkintöjen eron, käyttökelpoista ruokaa ei tule turhaan heitettyä roskiin. Myös tuotteiden oikeaoppinen säilytys auttaa vähentämään hävikkiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.