Päivän lef­fa­poi­min­nat: Tra­gi­ko­me­dias­sa isä ja poika saavat kylmän vas­taan­oton kai­nuu­lai­ses­sa pik­ku­ky­läs­sä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Pieniä suuria valheita on pohjolan perukoille sijoittuva talvinen tragikomedia isästä (Mikko Nousiainen) ja pojasta, jotka joutuvat aloittamaan elämänsä alusta Harmaakedon kylätaajamassa.
Pieniä suuria valheita on pohjolan perukoille sijoittuva talvinen tragikomedia isästä (Mikko Nousiainen) ja pojasta, jotka joutuvat aloittamaan elämänsä alusta Harmaakedon kylätaajamassa.
Kuva: Sinikka Moilanen

Pieniä suuria valheita


Harrylla petti hermo ja vaimo. Usko meni siinä sivussa. Entisen pastorin uusi elämä kainuulaisessa pikkukylässä alkaa siis aika lailla alusta. Musta tragikomedia juoruista ja kiusaajista kerää uskottavasti aineksia, vaikkei ohjaaja Matti Kinnusella ollutkaan käytettävissään yhtä persoonallista materiaalia kuin Kauko Röyhkä -sovituksessa Miss Farkku Suomi. Mikko ja Niila Nousiainen ottavat isänä ja poikana iskuja vastaan. (Suomi 2018)

TV1 klo 22.30

World Invasion: Battle Los Angeles


Myöskään Jonathan Liebesmanin elokuvassa ei levitellä punaisia mattoja tulijoille. Vieraat kaukaa nimittäin hyökkäävät Los Angelesiin ja muihin kolkkiin maapallolla. Muukalaisten tekemää tuhoa ja amerikkalaisten uhoa on scifi- ja toimintaseikkailuissa nähty turhan taajaan, mutta kieltämättä tämän kaliiberin tehosteilla saa joulumielen rippeet karkotettua nopeasti mielestä. Aaron Eckhart ja Michelle Rodriguez auttavat asiassa. (USA 2011)

Sub klo 21.00

Palvelijatar


Korealaiset ovat totta vie kehitellä jännitteitä. Enkä nyt tarkoita sen pohjoispuoliskon pomon rakettileikkejä, vaan Etelä-Korean elokuvatuotantoa. Jos oli Oscar-rohmu Parasite herkullisesti vinksahtaneiden henkilökuvioiden juhlaa, niin on totta vie myös Park Chan-wookin kuvaus 1930-luvun japanilaismiehityksen ajalta. Sarah Watersin tarina perijättärestä, huijarista ja apurista kukkii intohimon runsaita värejä. (Etelä-Korea 2016)

Yle Teema & Fem klo 22.00