Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ten­nis­le­gen­dat näkevät tois­ten­sa kuoren alle

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kylmähermoisen Björn Borgin roolissa nähdään islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason.
Kylmähermoisen Björn Borgin roolissa nähdään islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason.
Kuva: Julie Vrabelova
Elokuvat

Borg/McEnroe


Janus Metz Pedersenin elokuva ei ole niin huikeaa draamaa kuin Björn Borgin ja John McEnroen finaali kesän 1980 Wimbledonissa. Kiinnostavasti se kuitenkin sitä pohjustaa. Päähuomio on Sverrir Gudnasonin hämmentävän näköisessä Borgissa, jäämiehessä. Shia LaBeoufin McEnroe on puolestaan amerikkalainen kuumakalle. Se ei ole koko totuus. Kilpailijat näkevät toistensa kuoren alle. Ensiesitys. (Ruotsi/Suomi 2018)

TV2 klo 21.00

The Darkness


Eikös tässä kohta olisi tarkoitus halloweenia viettää? Greg McLeanin kauhuelokuvasta kuitenkin pihisee ilma pois kuin vappupallosta. Hukkaan siis meni ajoitus. Tämän lajin leffoja ahkerasti kolunnut Kevin Bacon esittää isää, joka perheineen retkeilee Grand Canyonilla. Maisemat alkavat unohtua, kun pojan löytämät kivet laittavat oudot tapahtumat liikkeelle. Onneksi huomenna koko leffa on unohtunut katsojaltakin. (USA 2016)

Frii klo 21.00

The Wolf of Wall Street


Kun rikoselokuvien mestari Martin Scorsese siirtyi kuvaamaan sijoitusmaailmaa, eivät välistävedot, muut koiruudet ja kerronnan draivi kadonneet minnekään. Leonardo DiCaprio on ihmelapsi Jordan Belfort, joka alkaa kaupata osakkeita ja pääsee makean elämän makuun. Tai voisihan sitä myös sikailuksi kutsua. Tositarinaan ottavat värikkäästi osaa myös Jonah Hill, Margot Robbie ja vähän Matthew McConaugheykin. (USA 2013)

TV5 klo 22.00