kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

tähtijuttu: Yhden lähtö tarjosi toi­sel­le kodin – ta­voi­tim­me kolmen muut­ta­jan ketjun ja kur­kis­tim­me kuntien väes­tö­en­nus­tei­siin

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Kark­ki­vä­rit pa­la­si­vat Bat­ma­niin mutta samalla me­ne­tet­tiin särmää

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kolmannessa Batman-seikkailussa Jim Carrey (oik.) nähdään Jokerin roolissa.
Kolmannessa Batman-seikkailussa Jim Carrey (oik.) nähdään Jokerin roolissa.
Elokuvat

Batman Forever

-

★★ Vaikka 1960-luvun tenavat ottivatkin Batmanin hyvin tosissaan, ovat hittisarjan jaksot tänään silkkaa sirkusta. 1990-luvulla Joel Schumacher otti pesäeroa Tim Burtonin ahdistuneisiin yökukkujiin ja palasi lähemmäs niiden karnevaalia. Ikävä kyllä samalla menetettiin särmää ja seikkailun rytmiä. Pitelemätön Jim Carrey oli kyllä hyvä valinta ilkikurisen Jokerin rooliin, mutta Val Kilmer jäi lähinnä lepakkopuvun henkariksi. (USA 1995)

Sub klo 21.00

Napapiirin sankarit 3

★★★ Tiina Lymi ohjasi pohjoisten maisemien komediatrilogialle aika rennon päätösosan, jossa hauskuttamisen pakko hieman hellittää. Kohelluksen ja jankutuksen karsinta oli sikälikin paikallaan, että tutuiksi tulleet hahmot kaipasivat tässä vaiheessa jo lisää syvyyttä. Pamela Tolan esittämä Inari lähtee rämpimään suopotkupallon perässä, Jussi Vatasen Jannelle tulee totisempi paikka, kun kaverin tuhkat pitää viedä tunturiin. (Suomi 2016)

Nelonen klo 18.50

The Oath

★★★ Baltasar Kormákur summasi murhenäytelmiä poliisijännärissään Räme (2006) ja hiillosti kelpo miestä elokuvassaan Salakuljettaja (2012). Molempien jättämiä jälkiä on hänen synkässä islantilaisjännärissään. Ohjaaja esittää sydänkirurgi Finnuria, jonka tytär alkaa tapailla paikallista huumediileriä. Siitä olisi helppo ojentautua Taken-elokuvien sankarillisiin ”kyllä isi osaa” -asetelmiin, mutta nyt ei päästä niin helpolla. (Islanti 2017)

TV5 klo 21.00