Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Puuroa fe­tal­la, puuroa van­hal­la jo­gur­til­la, puuroa jää­kaap­pi­kyl­mä­nä – kukin taaplaa ta­val­laan

B ei pidä siitä, että hänen miehensä syö aamuisin kananmunia. B keittää mannapuuroa, eikä hänen miehensä puolestaan pidä siitä. "Minä syön kananmunia", hän sanoo.

Löysin siivotessa pienen tärkeän vihkon, joka oli ollut kateissa vuosia. Kuutisen vuotta sitten kokosin siihen puurotarinoita ystäviltä ja tuttavilta. Kuljetin vihkoa käsilaukussa ja aina tilaisuuden tullen aloitin puuroaiheisen small talkin.

Etnografinen harrastus sai syttöjä siitä, kun kuulin ystäväni puolison tavasta syödä puuronsa: paljon suolaa, fetajuustoa ja sekaan vielä raaka kananmuna.

Puuro on hyvää, halpaa ja ennen kaikkea henkisesti turvallista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.