Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Pilk­ki­jak­ka­ran kanssa syömään

Lomailuun kuulu se, että saa ainakin välillä syödä muiden laittamaa ruokaa. Ravintolasulku tekee sen vaikeaksi.

Olen hienohelma, jonka mielestä lomailuun kuuluu se, että ainakin välillä saa syödä muiden laittamaa ruokaa.

En tarkoita puolison tai isovanhempien laittamaa ruokaa, vaan sellaista, jonka laittamisesta, asettelusta ja pöytään tuomisesta maksetaan: puhun siis ravintolaruuasta.

Siltä osin viikko on tarjonnut vähintäänkin kohtalaista haastetta, kun lappilaisten talviloman vietto osuu kolmesta ravintolasulkuviikosta ensimmäiselle. Tilanne on sama suuressa osassa Suomea: ravintoloihin ei ole pääsyä syömään. Joistakin syöttämöistä voi sentään hakea ruokaa mukaansa.

Koko ravintola-alan kerrotaan voivan nyt heikosti, eikä kaikilla alan yrittäjillä ole mahdollisuutta mukauttaa toimintaansa esimerkiksi ravintolaruuan kotiinkuljetuksella.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita