Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Osal­lis­tui­sit­ko paha jou­lu­mie­li -ke­räyk­seen?

Jos näkisit esimerkiksi kadunkulmassa, kaupan eteisessä tai verkossa paha joulumieli -keräyksen, osallistuisitko?

Olen miettinyt tällaisen keräyksen tarpeellisuutta monena jouluna. Toki tällaisen voisi järjestää myös muina vuodenaikoina, mutta jouluun se tuntuu sopivan erityisen hyvin.

Poikkeuksena muihin hyväntekeväisyystempauksiin keräyspottia ei lahjoitettaisi yhtään mihinkään, vaan se pakattaisiin ja varastoitaisiin jonnekin varmaan paikkaan odottamaan luontaista haihtumista.

Keräyksen ydintä olisivat esimerkiksi joulunviettoa kohtaan asetetut kohtuuttomat odotukset, toisten tekemisten tai tekemättä jättämisten arvostelu, pakkovierailut minuuttiaikataululla, ymmärtämättömyys, älämölö, marttyyrikohtaukset ja kaikenlaiset mielensä pahoittamiset mitä erikoisemmista syistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.