Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Osal­lis­tui­sit­ko paha jou­lu­mie­li -ke­räyk­seen?

Jos näkisit esimerkiksi kadunkulmassa, kaupan eteisessä tai verkossa paha joulumieli -keräyksen, osallistuisitko?

Olen miettinyt tällaisen keräyksen tarpeellisuutta monena jouluna. Toki tällaisen voisi järjestää myös muina vuodenaikoina, mutta jouluun se tuntuu sopivan erityisen hyvin.

Poikkeuksena muihin hyväntekeväisyystempauksiin keräyspottia ei lahjoitettaisi yhtään mihinkään, vaan se pakattaisiin ja varastoitaisiin jonnekin varmaan paikkaan odottamaan luontaista haihtumista.

Keräyksen ydintä olisivat esimerkiksi joulunviettoa kohtaan asetetut kohtuuttomat odotukset, toisten tekemisten tai tekemättä jättämisten arvostelu, pakkovierailut minuuttiaikataululla, ymmärtämättömyys, älämölö, marttyyrikohtaukset ja kaikenlaiset mielensä pahoittamiset mitä erikoisemmista syistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.