Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Maas­to­juok­su olym­piaoh­jel­maan

Parit olympialaiset käytiin Aasiassa puolen vuoden välein, ja seuraava maailman urheilevan nuorison juhla on Euroopassa sekä kesä- että talvikisojen osalta. Kesäolympialaiset ovat Pariisissa reilun kahden vuoden kuluttua 2024.

Pariisi on kisaisäntänä kolmannen kerran. Ensimmäisissä Pariisin olympialaisissa 1900 suosituin yleisölaji oli onginta. Siihen ilmoittautui myös enemmän kilpailijoita kuin mihinkään muuhun lajiin.

600 onkijan joukosta voittoon ylsi Élie Lesueur. Aivan tarkkaa tietoa siitä, mikä voiton ratkaisi ei ole jäänyt aikakirjoihin. Sen verran täytyy huomauttaa, että onginta oli näytöslaji eikä kaloja narrannut Lesueur saanut virallista olympiavoittajan titteliä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.