kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Pai­non­nos­ta­ja Anni Vuo­hi­jo­ki kertoo ole­van­sa Olym­pia­ko­mi­tean toisen häi­rin­tä­ta­pauk­sen epäilty – ­Va­paa­vuo­ri kom­men­toi vain niu­kas­ti

Helsinki
Anni Vuohijoki ei aio jatkaa Olympiakomitean hallituksessa. Arkistokuva.
Anni Vuohijoki ei aio jatkaa Olympiakomitean hallituksessa. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen / ciom.pic


Painonnostaja ja Olympiakomitean hallituksen jäsen Anni Vuohijoki kertoo Twitterissä saaneensa Olympiakomitean puheenjohtajalta Jan Vapaavuorelta tämän viikon maanantaina sähköpostin, jonka mukaan Vuohijokea epäiltiin seksuaalisesta häirinnästä.

Vuohijoki kertoo varmistaneensa Vapaavuorelta, että hänen tapauksensa on Vapaavuoren eilisessä tiedotustilaisuudessa mainittu toinen Olympiakomiteaan liittyvä häirintäepäily Mika Lehtimäen lisäksi.

Vuohijoen mukaan asiaa on selvitetty tämän viikon keskiviikkona kuulemistilaisuudessa.

– Keskustelussa kävi nopeasti ilmi, että minua ei syytetä mistään, Vuohijoki kirjoittaa.

Vuohijoen mukaan hänelle on ilmoitettu, että asia on hänen osaltaan loppuun käsitelty.

Vuohijoki ilmoittaa siirtäneensä itse tapauksen Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin tutkintaan. Vuohijoki ilmoitti myös, ettei aio jatkaa Olympiakomitean hallituksessa.

– Minun ihmissuhteeni perustuvat luottamukseen, avoimuuteen ja rehellisyyteen. Mikään näistä kolmesta arvosta ei tällä hetkellä mielestäni toteudu suomalaisessa urheilujohtamisessa, Vuohijoki kirjoitti.

– Toivottavasti suomalainen urheilumaailma herää viimein ja lopettaa tämän kaksinaamaisen pelleilyn, jolle minun selkärankani ei onneksi antanut periksi, Vuohijoki jatkoi.

STT tavoitti Vapaavuoren, mutta hän kommentoi asiaa vain lyhyesti.

– On totta, että minun tietooni on saatettu epäily, että Anni Vuohijoki olisi syyllistynyt epäasialliseen käytökseen tai seksuaaliseen häirintään. Tämän pohjalta olen käynyt Anni Vuohijoen kanssa keskustelun. Olympiakomitea on saattanut asian Suekin käsittelyyn, Vapaavuori sanoi.

Vapaavuori ei halunnut vastata jatkokysymyksiin.