Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Päih­ty­nyt jääkäri uhkasi esi­hen­ki­löi­tään tap­pa­mi­sel­la – kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si eh­dol­lis­ta van­keut­ta

Sodankylässä varussotilaspalvelustaan suorittanut 19-vuotias mies syyllistyi palvelusaikanaan sopimattomaan käytökseen, esihenkilön väkivaltaiseen vastustamiseen sekä toiseen sotilaaseen kohdistuneeseen laittomaan uhkaukseen. Teot tapahtuivat lokakuussa 2022.

Lomiltaan Sodankylän kasarmille palannut jääkäri oli nauttinut linja-autokyytinsä aikana alkoholia ja saapunut kasarmialueelle selkeästi humalassa. Teoillaan hän syyllistyi palvelusrikokseen ja sotilaan sopimattomaan käytökseen.

Jääkäri oli joutunut humalatilansa vuoksi sotilaspoliisipartion puhutukseen. Tilanteen aikana hän oli yrittänyt tarttua sotilaspoliisin varustevyöhön, jonka vuoksi partio oli rauhoittanut jääkärin maahan sekä laittanut tälle käsiraudat.

Maassa maatessaan jääkäri puri sotilaspoliisia reiteen. Hän myös sylki sotilaspoliisien päälle ja sanoi useaan kertaan tappavansa heidät.

Jääkäri myönsi tekonsa oikeudessa, mutta puolustautui toteamalla, ettei muistanut tapahtumankulkua.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi