Pää­mi­nis­te­ri Marin siirtyi etä­töi­hin va­ro­toi­men­pi­tee­nä – Ke­sä­ran­nas­sa työs­ken­nel­leen hen­ki­lön lä­hi­pii­ris­sä to­det­tiin ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­ta

Pääministeri Sanna Marinin siirtyi toistaiseksi etätöihin, kun Kesärannassa työskennelleen henkilön lähipiirissä oltiin todettu koronavirustartunta.
Pääministeri Sanna Marinin siirtyi toistaiseksi etätöihin, kun Kesärannassa työskennelleen henkilön lähipiirissä oltiin todettu koronavirustartunta.
Kuva: KIMMO BRANDT

Pääministeri Sanna Marin on siirtynyt varotoimenpiteenä tekemään toistaiseksi etätöitä virka-asunnostaan Kesärannasta käsin torstaista lähtien. Pääministeri jatkaa töitään normaalisti etäyhteyksien avulla.

Valtioneuvosto kertoo, että viime viikolla Kesärannassa työskennelleen henkilön lähipiiriin kuuluva henkilö oli saanut eilen positiivisen tuloksen Covid19-testissä. Kesärannassa työskennellyt henkilö on edelleen oireeton ja ollut karanteenissa heti oireiden ilmaannuttua hänen lähipiirissään.

Pääministeriä informoitiin asiasta keskiviikkona työpäivän päätteeksi. Valtioneuvosto kertoo, että pääministeri Marin on oireeton ja hyvinvoiva, mutta hänet testataan koronaviruksen varalta.

Valtioneuvoston mukaan henkilö, jonka lähipiirissä tartunta oli tapahtunut, ei ole Kesärannassa työskennellessään kohdannut pääministeriä, hänen perhettään tai pääministerin esikuntaa. Altistumisen mahdollisuutta pidetään hyvin matalana.

Marin osallistuu tänään torstaina etäyhteydellä EU-ministerivaliokunnan kokoukseen, suuren valiokunnan kuulemiseen sekä Eurooppa-neuvoston videokokoukseen.