pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Työl­lis­tä­mis­toi­mien puute syö hal­li­tuk­sen ta­lous­us­kot­ta­vuut­ta

Hallituksen työllisyystoimet viipyvät yhä, mikä näyttää vieneen uskon ministereiden talousosaamiseen muiltakin kuin oppositiolta. Talouspolitiikan arviointineuvoston tuoreen raportin mukaan Sanna Marinin (sd.) joukkueen rahankäyttö on löysää, selkeä suunnitelma julkisen talouden kestävyyden turvaamiseksi puuttuu, eivätkä työllisyyden parantamiseen tähtäävät toimetkaan vakuuta.

Vuotuinen raportti perää hallitukselta työllisyyden parantamiseen "suuria ja kohdennettuja toimia". Hallitus on luvannut niitä viimeistään ensi elokuun budjettiriiheen, missä on tarkoitus kertoa keinot, joilla Suomeen saadaan 30 000 uutta työpaikkaa. Tosin sekin on vain puolet hallitusohjelmaan kirjatusta, 60 000 uuden työpaikan ja 75 prosentin työllisyysasteen tavoitteesta 2023 mennessä. Talousosaajista koostuva neuvosto moittii hallitusta siitä, että se on lisännyt valtion pysyviä menoja yli miljardilla eurolla vuodessa jo etukäteen, vaikka varmuutta rahoituksesta eli työllisyystavoitteen saavuttamisesta ei ole.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa